بیماری ام اس .سرطان. .انمی یا کم خونی.بزرگی طحال.فاویسم.هموفیلی. . خستگی .

 
 
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری - ساعت ۱:٢٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٧/۱٦
 

کم خونی ناشی از ویتامین E در هر سنی پدید می آید. اینگونه کم خونی در دوران بلوغ و یائسگی و همچنین در دوران بارداری و شیردهی ایجاد می گردد. تشخیص کم خونی ناشی از کمبود ویتامین E از کم خونی ناشی از کمبود آهن غیر ممکن است، مگر آنکه تست کامل مقدار ویتامین E انجام گیرد؛ ولی چون اکثر پزشکان چنین آزمایشی را انجام نمی دهند و از ارزش ویتامین E آگاهی ندارند صرفاً مصرف مقدار بیشتر آهن را توصیه می کنند. متاسفانه بیشتر نمک های آهن (و شاید همه ی آنها) ویتامین E را از بین می برند. اغلب کودکان کم خون پس از مصرف ویتامین E سریعاً بهبود می یابند، در حالی که همین کودکان با وجود مصرف آهن اضافی و حتی پروتئین و ویتامین B6 همچنان کم خون باقی می مانند.

نکته ی مهم

 


در درمان کم خونی، باید ویتامین E و آهن به فاصله ی 8 تا 12 ساعت با هم مصرف شوند. از سال 1910 که تصفیه ی غلات شروع شده و مصرف شکر فزونی یافت، کمبود این ویتامین به وجود آمده است. به طوری که تخمین زده می شود قبلاً مقدار مصرف روزانه ی ویتامین E مردم 150 واحد بوده و اکنون به طور متوسط 7/4 واحد است.
کمبود ویتامین E موجب کم خونی، بزرگی پروستات، آسیب کبدی، سقط جنین و واریس رگها می شود.
فقدان ویتامین E در مادران باردار باعث می شود که نوزاد دچار یرقان گردد، زیرا وقتی نوزاد پس از تولد در برابر اکسیژن قرار می گیرد گلبول های قرمز خود را از دست می دهد. دیگر این که کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری از ویتامین E استفاده نکرده و یا با شیر خشک صنعتی" 1 ".تغذیه می شوند دچار کم خونی می شوند.
آرد تصفیه شده و روغن هایی که به طریق شیمیایی استخراج می شوند، عامل اصلی کمبود ویتامین E می باشند" 2 ".
مواد غذایی که در آنها ویتامین E وجود دارد شامل: جوانه ی گندم، سویا، بادام ها، اسفناج، سبزی های برگ سبز، گندم کامل، تخم مرغ، روغن های گیاهی می باشد.


 
comment نظرات ()
 
 
 
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری - ساعت ۱:٠٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٧/۱٦
 

غذاهای مملو از شکر و روغن های اشباع، منجر به آنمی (کم خونی)، پوکی استخوان، مشکلات قاعدگی، خشکی پوست و ناخن، و ریزش مو می گردد».
غذاهای صنعتی مانند: انواع کنسروها و ساندویچ ها عموماً مملو از چربی و شیرینی هستند که ارزش غذایی ندارند.
ساندویچ های سرپایی نیز دارای ارزش غذایی کمی هستند؛ زیرا فاقد ویتامین های A,B,C و کلسیم می باشند. بدون شک اینگونه غذاها مخاطرات زیادی را در بردارند و علاوه بر آن پر از چربی های اشباع شده و سدیم و شکر می باشند که مخاطرات آن را چند برابر می کند. " 1 ".
کم خونی عبارت است از کاهش میزان هموگلوبین در گویچه های قرمز خون یا کمبود گلبول های قرمز.
گویچه های قرمز، سلولهای صفحه ای شکلی هستند که اکسیژن را به تمام بخش های بدن
حمل می کنند. چند نوع کم خونی وجود دارد که علایم همه ی آنها تقریباً مشابه است. در هر یک از حالات کم خونی، کاهش اکسیژن قابل دسترسی برای سلولهای بدن باعث کاهش کارایی بدن می شود؛ در نتیجه مغز نسبت به فقدان اکسیژن با سردرد، سرگیجه، سستی، از دست دادن حافظه، عصبانیت، بی حوصلگی و خواب آلودگی واکنش نشان می دهد. سایر علایم عبارتند از: ضربان تند قلب، احساس کرختی یا سوزش در انگشتان و پنجه ها، زنگ زدن گوش، ظهور لکه های سیاه در مقابل چشمان، رنگ پریدگی، عوارض روحی، سوزش و قرمز شدن زبان، به خواب رفتن دست، پشت درد، اختلال هاضمه، تحریک پذیری، افسردگی، قاشقی شدن ناخنها، کاهش بازده کار، از دست دادن وزن، اشتها برای خوردن هر نوع آشغالی بدون توجه به مقدار، نیاز و کیفیت آن و از نظر میکروسکوپی کوچکتر یا بزرگتر شدن گلبول های قرمز در مقایسه با اندازه ی نرمال و کم رنگ شدن آنها.
بدیهی است که تمام این علایم ممکن است در یک فرد ظاهر نشود، ضمناً برخی از این عوارض ممکن است علایم بیماری دیگری باشند.
کم خونی به خودی یک بیماری نیست بلکه همیشه معلول عوامل دیگری است و لیکن معمولاً کم خونی معلول از دست دادن مزمن خون (قاعدگی، جراحی) و یا فقدان مواد غذایی کافی به ویژه آهن است.
بدن انسان برای ساختن گلبولهای قرمز نیاز به مواد مغذی و مواد معدنی و ویتامین ها دارد؛ موادی چون پروتئین، آهن، مس، اسیدفولیک، ویتامین B12,B2، ویتامین C و... بنابراین کمبود هر یک از این مواد می تواند علتی برای کم خونی باشد.
طی سالهای متمادی این طور تصور می شد که ریشه ی بیماری کم خونی فقط کمبود آهن است ولی تحقیقات اخیر نشان می دهد که غالباً این طور نیست؛ به عنوان نمونه تحقیقات نشان می دهد که در اشخاصی که رژیم غذایی آنها شامل مقدار زیادی فیبر نظیر سبوس گندم و سایر انواع فیبر (غذاهای تصفیه نشده) بوده هیچگونه کمبود آهن دیده نشده است.
در طی دوران بارداری نیاز زن به آهن بیشتر می باشد. اگر زنی عادت های ماهانه طولانی یا خونریزی زیاد داشته باشد و یا اگر از دستگاه (آی ـ یو ـ دی) استفاده کند (افراد استفاده کننده از این دستگاه، ماهانه 5 برابر دیگر افراد خون از دست می دهند) مستعد کمبود آهن می شوند .
کمبود آهن در خون یکی از مشکلات اصلی زنان جوان و میان سال است. اکثریت زنان

فقط 1/3 یا 1/2 میزان مورد نیاز مصرف خود، آهن مصرف می کنند. چرا؟
1 ـ بدن فقط 10 درصد از آهنی را که وارد دستگاه گوارش می شود جذب می کند.
2 ـ غذاهای آهن دار، مانند: جگر، سیراب شیردان، لوبیا، انجیر، برگه ی زردآلو، تخمه کدو و... را کمتر مصرف می کنند.
3 ـ نمی دانند که باید غذاهای آهن دار را با غذاهای حاوی ویتامین C ترکیب کنند تا ارزش غذایی آنها 4 برابر شود. غذاهای حاوی آهن عبارتند از: اسفناج، بادام زمینی، سبزی، خشکبار، چغندر، زردآلو، کشمش، عدسی.
4 ـ مواد کافئین دار مانند: قهوه، چای، نوشابه های شیرین، بستنی های صنعتی، به مقدار زیادی مصرف آهن را کاهش می دهند.
5 ـ داروها و مواد شیمیایی، حشره کش ها، عفونت، بیماری، آشفتگی در غدد درون ریز، باعث کم خونی، خصوصاً در خانمها و کودکان و پسران و دختران جوان می شود.
یافتن علت ایجاد کم خونی مهم است. کمبودهای تغذیه ای از علل نسبتاً شایع کم خونی هستند.
فقط با کمبود آهن است که گلبول های قرمز نمی توانند اکسیژن مورد نیاز بدن را حمل کنند و در نتیجه اکسیژن کافی به قسمت های مختلف بدن نمی رسد" 1 ".
آیا می دانید که: 50% زنان ایرانی از کم خونی و سوء تغذیه رنج می برند و حدود 20 % آنها نیز به علت کم خونی بیش از سایرین در معرض مرگ و میر قرار می گیرند؟

نظرات آدل دیویس، متخصص تغذیه

 


«سلول های قرمز خون یا گلبول های قرمز، در مغز استخوان به وجود می آیند. طی یک برآورد مشخص شده است که در بدن یک فرد بزرگسال تندرست تقریباً در هر دقیقه یک بیلیون گلبول قرمز تولید می شود. در هر میلی متر مکعب خون که یک مکعب فرضی با ابعاد 0/04 اینچ می باشد به طور طبیعی در حدود 5/000/000 گلبول وجود دارد ؛ این عدد «شمار خون» نامیده می شود.

با این وجود برای تندرست بودن، هر یک از این گلبول ها باید حاوی مقداری هموگلوبین باشد که با اکسیژن ترکیب می شود و آن را در خود نگه می دارد. تقریباً نیم فنجان خون باید 15 گرم هموگلوبین در خود داشته باشد؛ هر گاه «شمار خون» شما از 400/000 گلبول قرمز یا از 12 گرم هموگلوبین قرمز یا از این دو کمتر باشد کم خونی وجود دارد. به این نکته مهم توجه کنید!!
«علت اصلی کم خونی ناشی از کمبود آهن، تصفیه انواع غلات و نان و تصفیه شکر (قند سفید) است».
در بین مواد غذایی جگر بیشترین مقدار هموگلوبین را تولید می کند، سیراب و شیردان و قلوه در مرحله ی دوم، زردآلو سوم و تخم مرغ چهارم است.
«بیشتر کم خونی های ناشی از تغذیه، در صورتی درمان می شوند که پا به پای آهن، اسید سیتریک، اسید مالیک، تارتاریک و ویتامین C نیز به بدن برسد. مواد غذایی حاوی اسید همچون دوغ، ماست، میوه های ترش و آب انواع مرکبات ترش که به جذب آهن کمک می کنند. " 1 ".به عکس، مواد قندی و نشاسته ای از یک سو به علت تحریک ترشح شیره های قلیایی، هضم و از سوی دیگر به علت آنکه تاب تحمل رشد باکتری های مفید روده را ندارند، جذب آهن را کاهش می دهند».
افراد مبتلا به زخم معده که بر اثر خونریزی دچار کم خونی شده اند تا موقعی که ترکیبات قلیایی کننده ی معده مصرف می کنند بدن آنها قادر به جذب آهن نخواهند بود.
هر رژیم غذایی که از حیث پروتئینی و ویتامین های B کافی باشد و به وسیله ی منابع طبیعی به بدن برسد از نظر آهن نیز کاملاً کافی و مناسب خواهد بود.
آیا می دانید شکر با نابودی ویتامین های B، باعث کم خونی می شود .
کمبود مس، جذب آهن را کاهش می دهد و از عمر گلبول های قرمز خون می کاهد؛ بنابراین کم خونی پدید می آید. مس، در جگر، قلوه و مغز فراوان یافت می شود.
مس نیز همچون بسیاری از مواد مغذی دیگر، با مصرف مواد غذایی تصفیه نشده، معمولاً به قدر کافی به بدن می رسد.


طبق پژوهش هایی که در سال 1985 صورت گرفت 87 درصد زنان دچار کمبود ویتامین E, هفتادو چهار درصد دچار کمبود کلسیم، 56 درصد دچار کمبود آهن و 46 درصد دچار کمبود فولاسین هستند" 1 ".
بر اساس تحقیقی که در انگلستان صورت گرفت از هر 5 زن مبتلا به کم خونی فقر آهن، همگی به شکنندگی ناخن ها مبتلا بودند.


 
comment نظرات ()
 
 
 
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری - ساعت ٦:٢٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٦
 

بلوغ مرحله گذر از کودکی به بزرگسالی است که یک رشد سریع و ناگهانی را در بر دارد، بنابراین تغذیه دوران بلوغ از اهمیت خاصی برخوردارست.

 


به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان دانشجویان ایران، در دوران بلوغ دریافت مواد مغذی به میزان کافی ضرورت دارد.


 


تامین انرژی، پروتئین، ویتامین‌ها و املاح، آهن،‌ ید، کلسیم و روی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارست.


 


نیاز نوجوانان به انرژی به علت سوخت و ساز بالای بدن زیاد است،‌ باید در برنامه غذایی نوجوانان مواد نشاسته‌ای (برنج، گندم و سیب‌زمینی) و چربی گنجانده شود، مصرف زیاد موادی مانند نوشابه‌ها، شکلات و آب نبات که صرفا انرژی‌زا هستند ولی انرژی غذایی ندارند، باید محدود شود زیرا منجر به افزایش وزن و چاقی نوجوان می‌شود به دلیل موقعیت خاص سن و رشد سریع بدن، نیاز نوجوان به پروتئین افزایش می‌یابد. پروتئین‌ها به دو صورت حیوانی مانند تخم‌مرغ، گوشت،‌ شیر، پنیر و گیاهی (مانند غلات و حبوبات) وجود دارند.

 

 

 

 

مصرف روزانه 45 تا 70 گرم پروتئین توصیه می‌شود.

 


 


در مراحل بلوغ، بدن به انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی نیاز دارد که با مصرف سبزیجات،‌ میوه‌جات،‌ انواع گوشت، حبوبات، لبنیات و غلات تامین می‌شود.


 


ویتامین A در جگر، قلوه، زرده تخم‌مرغ، شیر، اسفناج و هویج وجود دارد و برای سلامت پوست و مخاط ضروری است.


 


ویتامین D در روغن ماهی،‌ جگر،‌ زرده تخم‌مرغ، پنیر و ماست وجود دارد.

 

 

 

از طریق تابش مستقیم آفتاب بر روی پوست بدن هم ویتامین D تولید می‌شود. ویتامین D برای رشد و نمو طبیعی استخوان‌ها لازم است.

 


 


ویتامین C در انواع مرکبات، ‌گوجه فرنگی، فلفل سبز، گل کلم، طالبی، خربزه،‌ اسفناج، کاهو وجود دارد و برای التیام زخم‌ها و سلامت لثه‌ها لازم است.


 


ویتامین‌های B1، B2, B6, B12 در جگر، دل، قلوه، ‌زرده تخم‌مرغ، شیر، ماهی، مرغ و انواع گوشت‌ها وجود دارند این ویتامین‌ها نقش مهمی در زندگی انسان دارند.


 


با توجه به نقش مهمی که عنصر (روی) برای رشد و نمو طبیعی بدن دارد توصیه می‌شود در برنامه غذایی روزانه نوجوان گنجانده شود غذاهای دریایی (ماهی و میگو) و حبوبات گندم حاوی روی هستند

 

..

ید ماده اصلی برای تشکیل هورمون تیروئید است و در رشد و نمو طبیعی بدن نقش اساسی دارد و عوارض ناشی از کمبود ید از جمله گواتر در بسیاری از مناطق کشورمان به خصوص نقاط کوهستانی شایع است کمبود شدید ید، سبب عقب ماندگی جسمی، ‌ذهنی و اختلالات عصبی و روانی می‌شود.

 

کم شدن هوش و حافظه در سنین رشد و تاخیر در رشد کودکان نیز از عوارض کمبود ید است. برای پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید، مصرف نمک ید دار توصیه می‌شود نمک یددار باید در جایی خشک و دور از نور خورشید نگهداری شود.

 

 

 


 


نمک ید دار را باید در ظرف درب‌دار و تیره نگهداری کرد و حداکثر تا 6 ماه پس از خرید، آن را مصرف کرد.


 


کم خونی فقر آهن شایع‌ترین نوع کم خونی است. کودکان و نوجوانان کم خون به طور مکرر به بیماریهای عفونی مبتلا می‌شوند.


 


همچنین تغییرات رفتاری و کاهش توانایی در یادگیری هم در آنها مشاهده می‌شود. نوجوانان بایستی غذاهای حاوی آهن مانند گوشت،‌ جگر، ماهی، زرده تخم مرغ مصرف کنند.

 

 

 

 

 

 


 


توصیه می‌شود از خوردن چای 1 تا 2 ساعت قبل و بعد از غذا بپرهیزید زیرا باعث می شود آهن موجود در غذا جذب نشود و از طرف دیگر خوردن مواد غذایی غنی از ویتامین C به جذب بهتر آهن کمک می‌کند.


 


به دلیل رشد سریع استخوان‌ها نیاز به کلسیم در دوران بلوغ افزایش می‌یابد، 45 درصد از رشد استخوان‌ها در این سنین اتفاق می‌افتد منابع غذایی حاوی کلسیم عبارتند از شیر، ماست، پنیر، کشک، بستنی.



 
comment نظرات ()
 
 
 
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری - ساعت ٦:٢٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٧/٦
 

بلوغ مرحله گذر از کودکی به بزرگسالی است که یک رشد سریع و ناگهانی را در بر دارد، بنابراین تغذیه دوران بلوغ از اهمیت خاصی برخوردارست.

 


به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان دانشجویان ایران، در دوران بلوغ دریافت مواد مغذی به میزان کافی ضرورت دارد.


 


تامین انرژی، پروتئین، ویتامین‌ها و املاح، آهن،‌ ید، کلسیم و روی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارست.


 


نیاز نوجوانان به انرژی به علت سوخت و ساز بالای بدن زیاد است،‌ باید در برنامه غذایی نوجوانان مواد نشاسته‌ای (برنج، گندم و سیب‌زمینی) و چربی گنجانده شود، مصرف زیاد موادی مانند نوشابه‌ها، شکلات و آب نبات که صرفا انرژی‌زا هستند ولی انرژی غذایی ندارند، باید محدود شود زیرا منجر به افزایش وزن و چاقی نوجوان می‌شود به دلیل موقعیت خاص سن و رشد سریع بدن، نیاز نوجوان به پروتئین افزایش می‌یابد. پروتئین‌ها به دو صورت حیوانی مانند تخم‌مرغ، گوشت،‌ شیر، پنیر و گیاهی (مانند غلات و حبوبات) وجود دارند.

 

 

 

 

مصرف روزانه 45 تا 70 گرم پروتئین توصیه می‌شود.

 


 


در مراحل بلوغ، بدن به انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی نیاز دارد که با مصرف سبزیجات،‌ میوه‌جات،‌ انواع گوشت، حبوبات، لبنیات و غلات تامین می‌شود.


 


ویتامین A در جگر، قلوه، زرده تخم‌مرغ، شیر، اسفناج و هویج وجود دارد و برای سلامت پوست و مخاط ضروری است.


 


ویتامین D در روغن ماهی،‌ جگر،‌ زرده تخم‌مرغ، پنیر و ماست وجود دارد.

 

 

 

از طریق تابش مستقیم آفتاب بر روی پوست بدن هم ویتامین D تولید می‌شود. ویتامین D برای رشد و نمو طبیعی استخوان‌ها لازم است.

 


 


ویتامین C در انواع مرکبات، ‌گوجه فرنگی، فلفل سبز، گل کلم، طالبی، خربزه،‌ اسفناج، کاهو وجود دارد و برای التیام زخم‌ها و سلامت لثه‌ها لازم است.


 


ویتامین‌های B1، B2, B6, B12 در جگر، دل، قلوه، ‌زرده تخم‌مرغ، شیر، ماهی، مرغ و انواع گوشت‌ها وجود دارند این ویتامین‌ها نقش مهمی در زندگی انسان دارند.


 


با توجه به نقش مهمی که عنصر (روی) برای رشد و نمو طبیعی بدن دارد توصیه می‌شود در برنامه غذایی روزانه نوجوان گنجانده شود غذاهای دریایی (ماهی و میگو) و حبوبات گندم حاوی روی هستند

 

..

ید ماده اصلی برای تشکیل هورمون تیروئید است و در رشد و نمو طبیعی بدن نقش اساسی دارد و عوارض ناشی از کمبود ید از جمله گواتر در بسیاری از مناطق کشورمان به خصوص نقاط کوهستانی شایع است کمبود شدید ید، سبب عقب ماندگی جسمی، ‌ذهنی و اختلالات عصبی و روانی می‌شود.

 

کم شدن هوش و حافظه در سنین رشد و تاخیر در رشد کودکان نیز از عوارض کمبود ید است. برای پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید، مصرف نمک ید دار توصیه می‌شود نمک یددار باید در جایی خشک و دور از نور خورشید نگهداری شود.

 

 

 


 


نمک ید دار را باید در ظرف درب‌دار و تیره نگهداری کرد و حداکثر تا 6 ماه پس از خرید، آن را مصرف کرد.


 


کم خونی فقر آهن شایع‌ترین نوع کم خونی است. کودکان و نوجوانان کم خون به طور مکرر به بیماریهای عفونی مبتلا می‌شوند.


 


همچنین تغییرات رفتاری و کاهش توانایی در یادگیری هم در آنها مشاهده می‌شود. نوجوانان بایستی غذاهای حاوی آهن مانند گوشت،‌ جگر، ماهی، زرده تخم مرغ مصرف کنند.

 

 

 

 

 

 


 


توصیه می‌شود از خوردن چای 1 تا 2 ساعت قبل و بعد از غذا بپرهیزید زیرا باعث می شود آهن موجود در غذا جذب نشود و از طرف دیگر خوردن مواد غذایی غنی از ویتامین C به جذب بهتر آهن کمک می‌کند.


 


به دلیل رشد سریع استخوان‌ها نیاز به کلسیم در دوران بلوغ افزایش می‌یابد، 45 درصد از رشد استخوان‌ها در این سنین اتفاق می‌افتد منابع غذایی حاوی کلسیم عبارتند از شیر، ماست، پنیر، کشک، بستنی.



 
comment نظرات ()
 
 
 
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری - ساعت ۱۱:٥٥ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/٧/۳
 

 

آنمی آپلاستیک در واقع نوعی کم خونی شدید است. در این بیماری که متاسفانه اغلب سراغ جوانان می آید مفز استخوان فرد بیمار ضعیف شده و سلول های تولیدی در بدن بسته به شدت بیماری کاهش میابد.
دو راه درمان برای این بیماری عبارتند از: آنپول ATG و راه دیگر درمان آن پیوند مغز استخوان است که تا حدی خطرناکتر از آمپول است ولی احتمال خوب شدن در این روش بیشتر است. در ضمن پزشکان سعی می کنند این بیماری را بیشتر از طریق آمپول درمان کنند.
 تا آنجا که می توانند به ورزش روی بیارند، چون ورزش کردن از تنبلی بدن جلوگیری می کند. باید توجه داشته باشیم که این بیماری می تواند اکتسابی یا از راه مواد شیمایی به بدن منتقل می شود.
خوشبختانه افراد بسیار محدودی به این بیماری مبتلا می شوند. ولی متاسفانه افراد مبتلا باید زجر زیادی بکشند تا از این بیماری رهایی یابند. آنمی آپلاستیک (آپلازی) به نوعی از کم خونی گفته می‌شود که در آن مغز استخوان  سلول های جدید خونی به اندازه کافی تولید نمی کند. در کم خونی معمولی تنها با کاهش گلبولهای قرمز روبرو هستیم اما در این بیماری علاوه بر کاهش گلبول قرمز  با کاهش تولید سایر سلولهای خونی نیز روبرو هستیم که به آن گویند. به عنوان مثال، شخصی که در معرض پرتوهای زیانبار ناشی از یک انفجار هسته‌ای قرار می‌گیرد ممکن است دچار تخریب کامل مغز استخوان و متعاقب آن در ظرف چند هفته مبتلا به آنمی کشنده شود. به همین ترتیب درمان بیش از حد با بعضی مواد شیمیایی صنعتیو حتی داروهایی که شخص ممکن است نسبت به آنها حساس باشد می‌توانند یا برخی تومورهاهمین اثر را ایجاد کنند.

نشانه ها
کم خونیبه همراه کاهش پلاکت ، کاهش گلبول سفیدو کاهش رتیکولوسیت از نشانه های آن است.
مهمترین فرق میان کم‌خونی آپلاستیک با سندرم میلودیسپلاستیک این است که در سندرم میلودیسپلاستیک سلول‌های خونی غیرعادی یا نابالغ ساخته می‌شوند ولی در کم‌خونی آپلاستیک تولید همه‌ی سلول‌های خونی با کاهش شدید روبرو است.

درمان
اقدامات حمایتی مثل ترانسفوزیون مکرر و درمان عفونت، پیوند مغز استخوان، به کارگیری عوامل سرکوب ایمنی درمان اولیه این بیماری هستند

 
comment نظرات ()