بیماری ام اس .سرطان. .انمی یا کم خونی.بزرگی طحال.فاویسم.هموفیلی. . خستگی .

 
 
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری - ساعت ۱:٢٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٧/۱٦
 

کم خونی ناشی از ویتامین E در هر سنی پدید می آید. اینگونه کم خونی در دوران بلوغ و یائسگی و همچنین در دوران بارداری و شیردهی ایجاد می گردد. تشخیص کم خونی ناشی از کمبود ویتامین E از کم خونی ناشی از کمبود آهن غیر ممکن است، مگر آنکه تست کامل مقدار ویتامین E انجام گیرد؛ ولی چون اکثر پزشکان چنین آزمایشی را انجام نمی دهند و از ارزش ویتامین E آگاهی ندارند صرفاً مصرف مقدار بیشتر آهن را توصیه می کنند. متاسفانه بیشتر نمک های آهن (و شاید همه ی آنها) ویتامین E را از بین می برند. اغلب کودکان کم خون پس از مصرف ویتامین E سریعاً بهبود می یابند، در حالی که همین کودکان با وجود مصرف آهن اضافی و حتی پروتئین و ویتامین B6 همچنان کم خون باقی می مانند.

نکته ی مهم

 


در درمان کم خونی، باید ویتامین E و آهن به فاصله ی 8 تا 12 ساعت با هم مصرف شوند. از سال 1910 که تصفیه ی غلات شروع شده و مصرف شکر فزونی یافت، کمبود این ویتامین به وجود آمده است. به طوری که تخمین زده می شود قبلاً مقدار مصرف روزانه ی ویتامین E مردم 150 واحد بوده و اکنون به طور متوسط 7/4 واحد است.
کمبود ویتامین E موجب کم خونی، بزرگی پروستات، آسیب کبدی، سقط جنین و واریس رگها می شود.
فقدان ویتامین E در مادران باردار باعث می شود که نوزاد دچار یرقان گردد، زیرا وقتی نوزاد پس از تولد در برابر اکسیژن قرار می گیرد گلبول های قرمز خود را از دست می دهد. دیگر این که کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری از ویتامین E استفاده نکرده و یا با شیر خشک صنعتی" 1 ".تغذیه می شوند دچار کم خونی می شوند.
آرد تصفیه شده و روغن هایی که به طریق شیمیایی استخراج می شوند، عامل اصلی کمبود ویتامین E می باشند" 2 ".
مواد غذایی که در آنها ویتامین E وجود دارد شامل: جوانه ی گندم، سویا، بادام ها، اسفناج، سبزی های برگ سبز، گندم کامل، تخم مرغ، روغن های گیاهی می باشد.


 
comment نظرات ()